موسیقی در آیین های محلی کرمانشاهان
شناسنامه کتاب
عنوان : خواهرانه در توفان صفحات: 118
نویسنده : روناک احمدی پور ابعاد: رقعی
ناشر: کتاب ابرار قیمت: 60000ریال
حوزه کتاب : موسیقی فولکلور شابک: 1-5-93970-600-978
معرفی کتاب
روناک احمدی پور پژوهشگر کتاب موسیقی در آیین های محلی کرمانشاهان در این اثر خود به بررسی ریشه ای موسیقی و ادبیات فولکلور پرداخته است. ابتدا به موسیقی و ضرورت وجود آن و بعد شاخه های موسیقی که یکی از شاخه های قدیمی و خاطره انگیز آن موسیقی محلی می باشد پرداخته است. آیین های محلی و قوم و فرهنگ و در پی آن فرهنگ کردی در هویت و گذشته ی کردی مورد بررسی تاریخچه ای قرار گرفته ایت. در ادامه موسیقی در آیین های محلی و انواع آلات موسیقی محلی در فرهنگ کردی و هم چنین اشعار و ترانه ها در مراسم های مختلف عزا و شادی نیز به مراتب مورد توجه و پژوهش قرار گرفته و جهت آشنایی مخاطبان به نگارش درآمده است.
از متن کتاب
هووره شاید از قدیمی ترین و باستانی ترین آواز ایرانی باشد و از ریتم آزاد پیروی می کند. این نوع آواز بیشتر در مناطق گوران، سنجابی، قلخانی و کلهر ( از توابع استان کرمانشاه) مرسوم است. بعضی از مقام های هووره عبارتند از :بان بنه ای، بنیری چر، دودنگی، باریه، غریبی و ... .
هووره از نظر موسیقی بنا بر تحقیقات و اظهارنظر موسیقی دانان در هیچ کدام از دستگاه های موسیقی قرار نمی گیرد و از ریتم آزاد پیروی می کند. مایه و ابیات آن حرف های دل خواننده به صورت آهنگین است اما با این وجود از قوانین شعری هم پیروی نمی کند. در هووره دوستی ها، عاشقی ها وعشق ها، جنگ ها، شرح فراق و هجران و خوشی ها و درد ها بحث می شود. اغلب افرادی که به خواندن هووره شهرت دارند مهارت و حضور ذهنشان چنان است که در حین خواندن، جملات را در ذهن خود جور می کنند و می خوانند.
نوشتن نظر
نام شما:نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!
رتبه: بد خوب
کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید:
تغییر تصویر امنیتی